torsdag 20 februari 2014

Muffins med hallon och färskost


NÄMEN HEJ!
Det var inte igår, men för en gångs skull så har jag en vettig ursäkt till min frånvaro.
Sedan sista inlägget så har jag vart på interjuv, slutat på mitt jobb och börjat på ett nytt å hunnit jobba där i snart två veckor. Man kan lugnt säga att det varit en intensiv period med mycket känslor i luften.
Mitt förra jobb (shit va konstigt att säga så) var ett föräldravikariat och det var dags att leta nytt. 
Jag skickade in en ansökan på ett jobb som jag tyckte verkade jätteroligt och spännade. 
Och på bara några dagar så var det dags att börja på det nya jobbet. 
Jag har liksom inte riktigt fattat det än, men det börjar sjunka in och vardagen börjar sätta sig igen. 
Vilket betyder mer matlagning.
I allt detta så hann jag i fredags baka en massa småkakor till världens bästa A´s dop i lördags. 
Höjdpunkten på det väldigt dignande fikabordet var dem här muffinsarn som Johanna bakat.
Själva muffinen är så där lagom kompakt och saftig och med den krämiga fyllningen så blir det bara himelskt.

Här kommer receptet på vad som nu kallas A´s muffins i mitt hem.

Ingredienser till 10st

Muffinsen
150 gram margarin/smör
2 dl socker
2 ägg
1 msk vanilsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllningen
1/2 paket philadelphia
2 dl färska eller frysta hallon
1/4 dl vaniljsocker

Gör så här
Förbered muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform.
Smält smöret och vispa med sockret tills det är fluffigt.
Vispa i äggen.
Rör ner mjölk och vaniljsocker med en slev.
Blanda i mjöl och bakpulver. Blanda så smeten blir slät, men vispa inte.
Blanda philadephian och vaniljsockret i en skål och ställ åt sidan.
Fyll formarna med 1 cm smet.
Lägg i ca 4 hallon och en klick philadelphia.
Häll på mer smet så att nästan hela formen är full.
Toppa med några hallon.
Grädda på 200 grader i ca 15 min.

Tyvärr är muffinsarna jag fick med mig slut, så jag får sukta mig själv med att skriva det här inlägget.
Fick lite inspiration ikväll och pyntade mina receptböcker lite.
Jag vet verkligen inte vad jag skulle ta mig till om dem här böckerna försvann, dem innehållerverkligen alla mina favorecept. 
Nästa steg är att fortsätta skriva in alla recept som är skrivna på papperslappar, utrivna från tidningar osv. Kanske får bli helgens nöje.

Nu säger jag tack å godnatt!



måndag 3 februari 2014

Hemma spa


Nämen hej, det var ett tag sedan ett riktigt långt tag sedan.
I den här blodinens kök har det tyvärr inte blivit så mycket matlagning. 
Dåliga vanor, mackor, och frysrensning har varit det som har tagit upp min tid i köket, det har ju trots allt varit januari, årets fattigaste månad. Det har blivit kesoomellet ett par gånger och dra på trissor va gott det är, och billigt också för den delen. Men nu är det februari och nya tider, kanske, ska bara försöka komma i balans först.
En vana som jag har lagt mig till är att på fredagar eller söndagar ha lite hemma spa, måla naglarna, raka benen, duscha, ansiktsmask, och så min nya favorit som detta inlägg handlar om. Jag vet inte riktigt vad vi ska kalla det, men tänk er, smörj, vitaminer, skrubb å härlighet med ingredienser från köket.
Läste om det på FB och var bara tvungen att testa och nu är jag helsåld.

Så här gör du gojan:
Pressa en citron (den kan vara ganska sliten och skruttig för på insidan är den fin)
Häll upp citronen i en bunke som du kan ha stående på en bra plats i duschen.
Häll på med socker tills citronen nästan är helt mättad. Det ska vara en tjock kräm.
Toppa med ett par matskedar socker.

Gör så här
Duscha och tvätta dig som vanligt.
Stäng av vattnet och masera in geggan ordentligt.
Skölj av dig, torka dig och kän hur din hud har blivit underbart len.