söndag 26 augusti 2012

Stekta gröna tomater


I min förkylningsyra tittade jag igår på stekta gröna tomater och kom på att den rätten lagade jag i somras och att det skulle bli ett bra blogginlägg. 
Gissa om det var gott!!! Grejen är bara den att det är svårt att få tag i gröna tomater(omogna) men gör du det måste detta testas, desto mer omogna desto bättre. Gjorde några med gula tomater och dem blev inte alls lika goda.
Det här receptet kommer från favoriterna systrarna Voltaire. 



Ingredienser till 4 personer
8 tomater
1 ägg
1 dl rågmjöl
1 dl mjölk
salt & peppar
neutral olja

Gör så här
Skiva tomaterna centimeter tjocka.
Blanda samman smeten.
Ha i olja i en kastrull och täck botten ett par centimeter. Testa om oljan är varm nog genom att doppa i en liten klutt med smet i.
Doppa ett par tomater i smeten och lägg sedan försiktigt ner dem i kastrullen. Fritera i ca 3 min till tomaterna får en fin gyllenbrun färg. Ta upp den med en hålslev.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar