tisdag 3 juli 2012

Rabarberchutney

Mitt första matinlägg! Spännande pirrigt och väldigt roligt!

Tänkte att det ska handla om en väldigt god sak som jag upptäckte under midsommarhelgen nämligen rabarber chutney.
Den passar perfekt till ost av alla de slag, och är säkert god till en kött eller lammgryta. Receptet är hämtat från senaste numret av Buffé.



Ingredienser:
600 gram rabarber
2 rödlökar
1 chili
4 dl socker
1 1/2 msk färskt riven ingefära
1 tsk salt
1/2 tsk peppar


Gör så här:
- Tråda av rabarbern och skär den i ca 2 cm tjocka skivor.
- Dela löken på hälften och skär dem tunnt.
- Rensa ur chilin på frön och finhacka.
- Riv ingefäran fint.
- Blanda samman alla ingredienser, häll på sockret och krydda.
- Koka upp och låt det puttra utan lock i ca 35 min. Chutneyn ska bli tjock och det ska puttrande ska vara segt i slutet då vet du att det är klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar